Churp Churp

Leave a Trace

Tuesday, April 26, 2011

KeyBoaRd KoRanG Ok??



slamat pagi sume !! bgun2 sume yg mna dok tdo agy tuh..(dri sndiri pun slalu bgn lmbat =,= )
ok,pagi neh aku nk ckap psal KEYBOARD..korang tau kan KEYBOARD tu ape?? msti la tau kan..xkan bodoh smpai thap tu..blogger msti la taw keyboard tu ape kn..

jdi,mcm title post aku neh,korang rase KEYBOARD korang tu ok ke? OK tu mksud aku b'fungsi dgn elok n mantap la..xkisah la keyboard desktop pc or keyboard laptop skalipun..

korang taw x cmne nk check KEYBOARD korang tuh?? kalo xtawu,aku nk ajar neh..yg dah tawu tu,bleh tekan pangkah kat atas tu..hehe..xde la,gurau je..baca2..cara2 nk check ni mudah je.. :


  1. first skali korang bkak pape software yg bleh guna utk menaip..xkisah la notepad ke,word ke..ataupun bleh jgak kalo korang nk check smbil tgh taip entri baru..hoho
  2. lpas tu,korang tekan button Shift kiri dan kanan,srentak n jgn lpas butang tu..JANGAN lepas taw..
  3. then,smbil korang tekan dua2 butang Shift tu, korang type ayat neh 'the quick brown fox jumps over the lazy dog'...haha..mesti korng t'tnya2 sbb ape guna ayat neh..sbb ayat neh ader sume hruf A-Z..bleh je kalo korang nk tekan satu2 huruf kalo xmo wat ayat..haha
  4. smbil korang taip ayat tu,korang tgk la huruf ape yg kluar,hruf ape yg xkluar..makin bnyk hruf xkluar,kira makin tr0k la kualiti KEYBOARD korang tuh..
hoho..amacam??check2..jgn xcheck..hehe..KEYBOARD aku neh pown ade prob jgak 2-3 huruf..siot tol..haha..kalo ade antara korang yg KEYBOARD kualiti tr0k gila tu,jgn la hempok plak KEYBOARD tu..kang xleh la korng nk update blog.. =p

Ok la,tu je post kali neh.. SELAMAT MENCUBA !! (^_^)

P/S : Credit goes to nasique.. ^^

2 comments:

syErAh said...

dah try...!
truk giler prob keyboard...=(

TeRa said...

huhu..xpe2..bleh guna wlaupun kualiti xelok =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...