Churp Churp

Leave a Trace

Sunday, May 1, 2011

Day 6 - A pHoTo oF aN aNimaL you'D LoVe to KeeP aS a PeT

ok,strusna utk cabaran arini ye...korang nk tawu ke menatang ape aku nk wat haiwan peliharaan aku???wakakaka.. mesti la...DINOSAUR..hahaha..xde2,gurau je... aku msti la nk menatang neh :


yaaaaaa....itu diaaa!!! menatang yg paling comel di hatiku..wakaka.. FYI, aku neh memang peminat setia kuceng..hehehe..kecomelannya menggugat hati lelakiku..haha..asal je aku nmpak kuceng2 comel di tepi jln,kompem aku stop..haha..men2 dlu jap seminit dua.. =p

bgi aku la,kuceng ni bleh tenangkan ati aku la..tmbah2 kalo kuceng2 jenis lincah and suke men sorang2 tuh..memang sr0n0k tgk..lupe abes msalah..haha..tpi,aku xde la bela kuceng lm umah..mak aku xkasi..haha.. maybe nnti aku ada umah sendiri aku bela la setgh dozen.. haha

so,apa kebaikan bela kuceng neh?? nie dia pendapat aku :

  1. KUCENG NI MENENANGKAN JIWA..mcm aku gtaw kat atas tdi..kuceng ni memang bleh menenangkan seseorang..org wat kajian n resultnya bila sorang2 tu maen or dukung kuceng, tekanan darah dia akan turun and denyutan jantung akan jadi stabil..haaa..tgk tu benefit kuceng neh...baek utk kesihatan..
  2. KUCENG BLEH JADI PENEMAN.. bgi korang2 yg dok sorang tu,aku rasa kuceng ni bleh jdi peneman terbaek la..dikala kebosanan melanda,bleh maen dgn kuceng...haha..tu pun bgi yg minat kuceng la..bleh jgak kalo korang nk tido dgn kuceng..comel je tgk kuceng tido..mcm2 gaya..wakakaka
  3. KUCENG BLEH SELAMATKAN NYAWA KORANG.. mcm mna tu?? haa,kalo korang bela kuceng dlm rumah, at least kalo umah korang msok pncuri ke,umah t'bkar ke ape ke,kuceng tu akan bunyi kuat2 smpai korang bngun..korang jgn igt anjing je bleh wat cmtu..hoho.. kat Jepun ada prnah sorang neh terselamat dari lava gnung brapi sbb kuceng dia kejutkan dia dri tido.. bgus kan kuceng????
  4. KUCENG ITU COMELLLL!!..ni aku rasa bukan kebaikan neh..haha..saja aku nk letak jgak..memang terlalu comel la kuceng neh..aku xtahan tgk kuceng wat muka kcian..comel je..wakaka.. tmbah2 yg kecik2 di zaman remaja (kuceng remaja..=p) mmang comel sioottttt
 tu je la utk entry cabaran hari ni..as a conclusion(eceh BI skett), kuceng neh memang comel n aku kalo bleh nk bela bnyk2 kuceng2 yg comel yg manja..wkakaka~~~

3 comments:

Izzuddin Fauzi said...

Ak menyukai kucing :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

SyedGraphiX said...

suka kucinggg! tapi part dia kencing n berak bsepah tak suka!!

TeRa said...

syed : ehh,tu kuceng xskolahh..bb tu kencing berak merata..huhuhu

izzudin : bgus2..cintailah kuceng!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...